Prva samostalna - konkurs za mlade umjetnike

Radiosarajevo.ba
Prva samostalna - konkurs za mlade umjetnike


Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti „Zvono“ raspisuje konkurs za učešće u projektu „Prva samostalna“ u Zvonu.

Njegujući tradiciju započetu 1979. godine kada je kafe-galerija „Zvono“ bila jedino mjesto gdje su mladi umjetnici mogli izlagati, Udruženje „Zvono“ odlučilo je pokrenuti projekat tokom kojeg bi se u 2012. godini u kafe-galeriji „Zvono“ (Hamdije Kreševljakovića 17) održale četiri samostalne izložbe mladih umjetnika iz Sarajeva.

Izložbe odabranih umjetnika i umjetnica biti će organizacijski i medijski popraćene kao i sve izložbe u „Zvonu“, a tekstove o radovima će pisati studenti/studentice sa Katedre za historiju umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Tekstovi i intervjui o izložbama će biti objavljeni na portalu www.radiosarajevo.ba, koji je partner ovog projekta.

Udruženje „Zvono“ ovim projektom ima za cilj promociju talentovanih umjetnika/umjetnica i historičara/historičarki umjetnosti. Također, iz Udruženja kažu da im je izrazito bitno da talentovani mladi umjetnici/umjetnice i historičari/historičarke umjetnosti  prođu kroz iskustvo procesa organizovanja i promocije jedne izložbe, kako bi u budućnosti doprinijeli profesionalnom razvoju umjetničke i izlagačke scene u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. U budućnosti je planirano da se projekat proširi na prostor cijele Bosne i Hercegovine.

Umjetnici i umjetnice koji se žele prijaviti za učešće u projektu moraju ispunjavati uslov da do sada nisu imali samostalnu izložbu.

Za prijavu je potrebno poslati CV, portfolio radova s kojima se prijavljuje na projekat (fotografije radova, tehnika i dimenzije rada u skladu sa prostorom kafe galerije 'Zvono') i izjavu da kandidat do sada nije imao/imala samostalnu izložbu na: udruzenjezvono@gmail.com, sa subjectom: Prijava za projekat „Prva samostalna“

Konkurs za prvu izložbu u okviru projekta, koja će se održati sredinom marta, važi do 20. februara 2012. godine. Konkurs će i nakon toga ostati otvoren dok se ne izaberu kandidati za preostale tri izložbe čiji će termini biti naknadno objavljeni.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte Udruženje na navedeni mail.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak