Prva pomoć za Nacionalnu biblioteku

Radiosarajevo.ba
Prva pomoć za Nacionalnu biblioteku


Nakon što je Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci Bosne i Hercegovine 26. septembra isključeno napajanje električnom energijom, regovala je Općina Novo Sarajevo.

Potpisan je Sporazum o finansijskoj potpori, kojom će ova Općina sa 5. 000 KM pomoći Nacionalnoj biblioteci, u cilju prevazilaženja ove dramatično teške situacije.

Ukupan dug za električnu energiju je u iznosu od 20.188,66 KM.

"Već duže vrijeme obraćali smo se nadležnim institucijama svih nivoa vlasti, od državnog, federalnog, kantonalnog do Gradske uprave, i žalosno je da do danas nismo, ne samo dobili nečiju pomoć i podršku, već niti jedan obični poziv", rekao je direktor Nacionalne biblioteke Ismet Ovčina koji je istakao da se oni nisu službeno obraćali Općini Novo Sarajevo, koja je ipak reagovala.


"Ovo je jedan značajan gest, jer uplatom ovih sredstava struja će nam biti puštena, a naravno moraćemo isplatiti cijeli dug", dodao je Ovčina.

Podsjećmo, Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH, kao i Kampusu Sarajevo je zbog ukupnog duga od  duga od 330.000 KM isključeno grijanje.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak