Protesti sarajevskih taksista obustavljeni do daljnjeg

Radiosarajevo.ba
Protesti sarajevskih taksista obustavljeni do daljnjeg

Sarajevski taksisti su za sutra (25. juna) najavili mirne proteste. Ipak, oni neće biti održani. Tačnije protesti su 'zaleđeni' do daljnjeg sa rokom ispunjenja njihovih zahtjeva od 30 dana.

Kako je navedeno u saopćenju za medije firme Sarajevo-taxi, razlog zbog kojeg je došlo do privremene obustave protesta legalnih taksi prijevoznika je taj, što su se na konstantnim sastancima između predstavnika udruženja Sarajevo-taxi i predstavnika Vlade Kantona Sarajevo dobila čvrsta uvjeravanja i konkretni zaključci.

Po tim zaključcima, Vlada KS nalaže svim relevantnim institucijama koje su nadležne za oblast taksi prijevoza, hitno postupanje po tim zaključcima, a ujedno je donesen i Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o tehničko-eksploatacionim uslovima kojim će se regulisati nemogućnost pružanja usluga taksi prijevoza putem rentacar firmi.

U narednom periodu se očekuje ispunjenje osnovnih zahtjeva koji se odnose na uklanjanje nelegalnih vozila, koja obavljaju taksi prijevoz, kao i rentacar firmi koje obavljaju usluge taksi prijevoza, od strane policijskih službenika i inspekcije, uklanjanje nelegalno formiranih taksi stajališta u KS, oštra kontrola od strane policijskih službenika kretanja žutom trakom predviđenom za autobuse, tramvaje i taksi vozila (označena TA tablicama).

Podsjećamo, taksisi su trebali vozila ostaviti u užem centru grada i protestovati pred zgradom Vlade Kantona Sarajevo. Planirana je blokada zgrade Vlade KS, a osnovni zahtjev je bio uklanjanje nelegalnih taksisti sa sarajevskih ulica.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak