Proradili tramvaji u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Proradili tramvaji u Sarajevu

Situacija u Sarajevu se donekle normalizira. Uprkos novim padavinama, tramvajski saobraćaj je opet u funkciji. Doduše, saobraća samo na relaciji Čengić Vila - Baščaršija.

Kako su za portal Radio Sarajevo izjavili u Službi za odnose s javnošću GRAS-a, u funkciji je 12 tramvaja, a na čišćenju ostatka trase i danas se intenzivno radi.

Tramvajski saobraćaj je pokrenut nakon dvodnevnog čišćenja šina od strane pripadnika KJKP Rad, studenata, građana, bh. vojnika, ali i vojnika turskog bataljona EUFOR-a.

Portal Radio Sarajevo podsjeća da od Čengić Vile do Ilidže putnike prevoze autobusi, a od Čengić Vile do Nedžarića - minibusi.

U funkciji su i autobuske linije Ilidža - Hrasnica, Ilidža - Rakovica, Sutjeska - Vogošća, Sutjeska - Kamenica te komercijalna linija Vijećnica - Dobrinja. Voze i minibusi na relaciji Park - Jezero i Park - Bare.

Trolejbuska linija za Jezero je van funkcije, budući da je cesta toliko sužena od sniježnih nanosa da se trolejbusi ne mogu mimoići. Ipak, trolejbusi voze iz pravca Dobrinje ka Otoci i Trgu Austrije, kao i sa Otoke prema Trgu Austrije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak