Prognoza za subotu: Sunčano, uz umjerenu oblačnost

Radiosarajevo.ba
Prognoza za subotu: Sunčano, uz umjerenu oblačnost

Jutros je u zapadnoj Bosni bilo umjereno oblačno vrijeme, a u ostalim područjima malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 07 sati: Sokolac 1 stepen, Bjelašnica 2, Bijeljina, Bugojno, Livno i Sarajevo 4, Sanski Most i Tuzla 5, Banja Luka, Prijedor i Srebrenica 6, Doboj, Ivan Sedlo i Zvornik 7, Goražde, Kupres i Zenica 8, Mostar, Stolac i Čapljina 10, Trebinje 11, Bihać i Gradačac 12, Neum 14 stupnjeva. 

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za četiri milibara je viši od normalnog i sporo opada. 

Danas se u zapadnom dijelu Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme. U ostalim područjima će sunčano uz umjerenu naoblaku. Poslijepodne se očekuje postupno naoblačenje sa zapada. U jutarnjim satima u središnjem i istočnom dijelu Bosne po kotlinama će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 16 do 22 stepena.

U Sarajevu je u jutarnjim satima magla, tokom dana sunčano uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 18 stepena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak