Problem kupona i Centrotransovih autobusa

Radiosarajevo.ba
Problem kupona i Centrotransovih autobusa


Brojni građani Sarajeva žale se na to što u pojedinim autobusima Centrotransa, čija vozila zbog štrajka radnika GRAS-a obavljaju javni gradski prevoz, ne važe GRAS-ovi kuponi.

Da li se građani solidarišu s radnicima GRAS-a?

Podsjećamo, ranije je bilo najavljeno da će kuponi GRAS-a biti  važeći i u Centrotransovim vozilima.

Kontaktirali smo ovo preduzeće u kojem su nam pojasnili razloge zašto građani na pojedinim autobusima moraju plaćati karte unatoč činjenici da posjeduju važeće GRAS-ove mjesečne karte.

"To se dešava samo na jednoj liniji, Vijećnica - Dobrinja. To je GRAS-ova komercijalna linija, a kuponi na toj relaciji nisu nikada važili. Danas je uspostavljena linija Dobrinja - Trg Austrije na kojoj će važiti GRAS-ovi kuponi", pojasnila je Aida Smajić, glasnogovornica Centrotransa u razgovoru za Radiosarajevo.ba.



Uposlenici Centrotransa, govori nam glasnogovornica Smajić, prenose pozitivna iskustva građana, koji su svjesni situacije i strpljivo čekaju vozila. Kako nam je rekla do sada nije zabilježen niti jedan incident.

Najviše autobusa na relaciji Ilidža - Vijećnica

Kako su nam rekli iz Kriznog štaba, od 70 linija kojima je saobraća GRAS, alternativni prevoznici voze na 30-ak relacija.

Najviše vozila (18), kako nam je rečeno, vozi na relaciji Ilidža - Vijećnica.

Na liniji koja je uspostavljena danas, Dobrinja - Trg Austrije, operiraju četiri autobusa, potvrđeno nam je u Kriznom štabu.

U Kriznom štabu su nam rekli da GRAS-ovi kuponi važe i kod drugih prevoznika koji voze u gradu, a koje je angažovala Vlada Kantona Sarajevo.

Ipak, treba reći i da je na ulicama sve više nelegalnih prevoznika, kako taksista, tako i autobusa, i stanovništvu je sve teže prepoznati ko je legalni, a ko ilegalni prevoznik u gradu: iz MUP-a čekamo odgovor oko toga kako se (i da li se!) bore s ovim vidom kriminala.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak