Prioriteti KJKP Rad: Nova vozila i gradnja parkirališta

Radiosarajevo.ba
Prioriteti KJKP Rad: Nova vozila i gradnja parkirališta


Nabavka novih specijalnih vozila jedan je od značajnijih projekata kojeg KJKP Rad planira u narednom periodu.

Ovim projektom će prosječna struktura starosti voznog parka koji sakuplja i odvozi otpad svedena na šest godina, čime se Rad približio komunalnim firmama zemalja Evropske unije.

U 2012. godini KJKP Rad je nabavio 14 novih specijalnih vozila za sakupljanje i odvoz smeća, čija je vrijednosti dva miliona i 185 hiljada eura. Također su nabavljeni električni usisivači i vozila za sakupljanje otpada.

Uvođenjem satelitskog praćenja i upravljanja specijalnim vozilima na terenu KJKP Rad namjerava povećati učinkovitost i smanji troškove.

"Uveli smo satelitsko praćenje za naša vozila na terenu, pogotovo u zimskom periodu, gdje imamo apsolutan pregled i pozicije svih naših vozila na terenu, kada čiste i uklanjaju snijeg sa javnih površina. Tako je do danas implementirano 50 uređaja za praćenje kretanja vozila", kazao je direktor KJKP Rad Selim Babić, a prenijelo Oslobođenje.

Sarajevo u 2013. dobija novi parking

Veliki problem u glavnom gradu Bosne i Hercegovine predstavlja parking, a iz KJKP Rad najavili su da u 2013. godini planiraju uraditi barem jednu novu garažu.

"U ovoj godini uredili smo dva već postojeća parkinga. Parking na Bistriku je u građevinskom smislu uređen, ali još čekamo isporuku ulaznih i izlaznih rampi, dok je parking kod Doma armije na čekanju jer moramo riješiti neke odnose sa Ministarstvom odbrane BiH", rekao je Babić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak