Prijepodne oblačno, popodne sunčanije vrijeme

Radiosarajevo.ba
Prijepodne oblačno, popodne sunčanije vrijeme


U Sarajevu je jutros zabilježena temepratura od 0 stepeni Celzijusa.  Prije podne se očekuje oblačno, a u drugom dijelu dana sunčanije vrijeme. Dnevna temperatura oko 3 °C.

U Bosni je jutros pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama, a u Hercegovini vedro. Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanih intervala poslije podne. U Hercegovini pretežno vedro.

U jutarnjim satima u Bosni će padati slab snijeg. U drugoj polovini dana se očekuje kratkotrajno razvedravanje. Novo naoblačenje sa zapada u noći na srijedu. Najviše sunčanog vremena će biti na jugu Hercegovine. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između – 7 i – 1 °C, na jugu Hercegovine od – 1 do 3 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 7 °C, na jugu zemlje od 6 do 10 °C.


Biometeorološka prognoza

Danas će biti ugodnije nego prethodnih dana. Stabilizacija vremena povoljno će djelovati na većinu ljudi, a hronični bolesnici i meteoropati trebali bi osjetiti olakšanje. U centralnoj i istočnoj Bosni, usljed nešto dužeg zadržavanja naoblake, kod osjetljivih osoba su moguće slabije poteškoće. Upozoravamo na zaštitu od niskih temperatura u jutarnjim satima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak