Pri kraju gradnja mosta kod Akademije

Radiosarajevo.ba


Most koji će spajati sarajevsku Akademiju likovnih umjetnosti i Radićevu ulicu dobio je finalni oblik. Ostaju još postavljanje ograde, uklanjanje konstrukcije i još neki 'fini' radovi.

Podsjećamo, radovi na mostu trebali su početi u proljeće prošle godine,  a gradilište za ovaj projekt otvoreno je tek 20. oktobra 2011. godine.  Izgradnja mosta je počela tek nakon što su izmeštene podzemne instalacije te dogovorena isporuka aluminijskih obloga i staklene ograde za most.

Idejni projekat za most su uradili studenti Akademije likovnih umjetnosti, smjera produkt dizajn: Adnan Alagić, Amila Hrustić i Bojana Kanlić.

Na izvođenju radova rade firme GP "ŽGP" Sarajevo, "Metalno" Zenica i "Divel" d.o.o. Sarajevo.

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević ranije je izjavio kako bi radovi na mostu trebali bi biti gotovi do 6. aprila, ali kako kaže, taj dan neće biti svečano otvaranje jer iz Općine Centar ne žele da se datum otvaranja vezuje za bilo koju drugi događaj, u ovom slučaju Dan grada Sarajeva.

Izgradnja ovog mosta košta oko 2 miliona KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak