Pretežno sunčano tokom produženog vikenda

Radiosarajevo.ba
Pretežno sunčano tokom produženog vikenda

Jutros je u Bosni oblačno vrijeme, a u Hercegovini je pretežno vedro.

Temperature zraka izmjerene u 7.00 sati imale su sljedeće vrijednosti: Bjelašnica - 7 stepeni, Kupres i Livno - 1, Sokolac 0, Bihać, Drvar i Srebrenica 1, Bugojno, Gradačac, Jajce, Prijedor, Sanski Most i Sarajevo 3, Banja Luka, Doboj, Trebinje, Tuzla i Zenica 4, Bijeljina, Derventa i Zvornik 5 i Mostar 8 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949 hPa i za 6 hPa je veći od normalnog i raste.

Količina padavina u protekla 24 sata (mm): Banja Luka 2, Bihać 3, Bijeljina 5, Bjelašnica 1, Bosanski Novi 3, Derventa 8, Doboj 2, Gradačac 3, Han-Pijesak 4, Prijedor 1, Rudo 4, Sanski Most 2, Sarajevo 2, Srebrenica 4, Tuzla 2 i Zvornik 3. 

Poslijepodne razvedravanje

U Hercegovini će  danas biti pretežno vedro. U Bosni je jutro oblačno i rijetko će padati slaba kiša. Poslijepodne  se očekuje postepeno razvedravanje sa istoka. U Krajini veći dio dana će se zadržati oblačno vrijeme. Vjetar slab, sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 11 stepeni, na jugu Hercegovine od 10 do 15 stepeni.

U Sarajevu se nakon oblačnog jutra sredinom dana očekuje smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 8 stepeni.

Prognoza vremena za naredne dane

U petak, 1. marta, u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Prolazno naoblačenje se očekuje u noći s petka na subotu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između - 2 i 3 stepeni, na jugu Hercegovine od 3 do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 15 stepeni.

U subotu, 2. marta, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme u jutarnjim satima. U Bosni će mjestimično pasti malo snijega ili će padati slaba susnježica. Sredinom dana se očekuje razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, na jugu Hercegovine umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka između - 2 i 2 stepena, a na jugu Hercegovine od 4 do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 9 stepeni, na jugu Hercegovine od 9 do 13 stepeni.

U nedjelju, 3. marta, u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni je po kotlinama  moguća magla ili povećana niska oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između - 4 i 1 stepeni, a na jugu Hercegovine od 2 do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13 stepeni, na jugu Hercegovine od 10 do 15 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak