Premijerno: Pogledajte videospot za pjesmu 'Irska (cugerska)' (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Premijerno: Pogledajte videospot za pjesmu 'Irska (cugerska)' (VIDEO)

Članovi sarajevskog punk-rock benda Futavci, vrijedno su svirali i radili cijelu godinu, koju završavaju promocijom novog videospota za pjesmu Irska (cugerska). Riječ je o drugom spotu s njihovog prvog albuma Socijalni rock. Videospotom za Irsku (cugersku) Futavci zaokružuju cjelokupnu priču kada je u pitanju prvi album. Međutim, za njih nema odmora, kako su kazali, već vrijedno rade na pjesmama za novi album, jer im je cilj napraviti veliku karijeru i vratiti Sarajevo, kao i BiH, na rock 'n' roll mapu regije.

“Htjeli smo napraviti dobar dernek i to sve zabilježiti kamerama. Bez neke filozoifije i pretjerano dubokih umjetničkih izražaja. Pjesma Irska (cugerska) govori o optimizmu i o momentu kada izranjamo iz svakodnevnih problema uz ugodno društvo i dobar dernek, inspiriran irskim motivima. Mislimo da smo to i uspjeli. Spot pršti energijom, a zato su zaslužni prije svega, svi naši fanovi koji su došli na snimanje i koji nas prate na svirkama, prijatelj bend i režiser spota Adnan Goro, direktori fotografije i snimatelji Admir Švrakić i Faris Dobrača, produkcijski tim Studio Scena, Celtic Pub i svakako naš prijatelj i partner irski viski Jameson. Nadamo se da će videospot, kao i pjesma, djelovati kao antidepresiv u ovom stresnom kapitalističkom režimu”, izjavili su Futavci.

Sve vrijeme snimanja podršku im je pružao Jameson.

“Priča o irskom viskiju prepuna je drame, obrata, trijumfa i izazova, a druženje, muzika i angažiranost je važan dio Jameson kulture. Činilo nam se prirodnim podržati grupu koja predstavlja te iste vrijednosti i komunicira sa našom ciljnom skupinom. Nama je posebno važno da konzumentima pružimo mogućnost da probaju Jameson jer znamo da kada ga jednom okuse gotovo uvijek se preobrate i postanu mu vjerni. Mislim da je isto i s Futavcima, ko ih jednom čuje postaje i ostaje njihov vječni fan”, kazala je Belma Agić, marketing direktorica Pernod Ricard Bosnia.

Bila je ovo idealna prilika i za druženje s predstavnicima medija gdje su se Futavci zahvalili na podršci koju su im pružali u dosadašnjem radu, te otkrili šta je to što planiraju raditi naredne godine.

Pogledajte spot: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak