Prekršajne prijave osobama koje je policija izbacila iz tramvaja

Radiosarajevo.ba
Prekršajne prijave osobama koje je policija izbacila iz tramvaja

Zbog narušavanja javnog reda i mira u tramvaju kontrolori GRAS-a su u utorak u 11.40 sati zatražili intervenciju policije II PU. Više putnika bez karata tom prilikom odbilo je napustiti tramvaj, te su vozilo napustili tek nakon policijske intervencije.

Prema izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, policijski službenici su utvrdili da se radi o Č.A. (1990) i H.H. (1990) obojica iz Mostara, javlja Fena.

Zbog pružanja fizičkog otpora, H.H. je uhapšen i predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

O ovome je obaviješten dežurni sudija Općinskog suda za prekršaje, koji je naložio da se provede prekršajni postupak. Protiv H.H. će biti podnesena prekršajna prijava zbog prekršaja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Protiv Č. A. će biti podnesena prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a Č.J. iz Sarajeva je uručen prekršajni nalog zbog omalovažavanja ovlaštenog službenog lica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak