Preduzeće Park dobilo novo namjensko vozilo

Radiosarajevo.ba


KJKP Park od četvrtka, 30. maja, bogatiji je za jedno namjensko teretno vozilo čiju je nabavku finansirala Općina Centar s 198.500 KM.

Zvanično korištenje specijalnog teretnog vozila regulisano je i Ugovorom, kojeg su  potpisali Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar i Safet Baltić, direktor preduzeća Park.

Po potpisivanju Ugovora, u krugu  preduzeća Park u Pionirskoj dolini izvršena je i prezentacija vozila sa dodatnom opremom i to hidrauličnom dizalicom, kiperskim sandukom i cisternom za vodu, kao i zvanična primopredaja  ključeva.

U slučaju prirodnih i drugih nesreća, vozilo će biti korišteno u skladu sa potrebama Štaba civilne zaštite Općine Centar s ciljem zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara.

"Mi ostvarujemo odličnu saradnju sa preduzećem Park, u okviru koje smo oformili i Službu za spašavanje iz ruševina. Iskreno se nadam da će specijalno teretno vozilo koje smo nabavili za opremanje ove službe, više koristiti djelatnicima Parka“ prilikom održavanja javnih zelenih površina, kao i realizacije svih drugih aktivnosti koje u konačnici našu općinu i naš grad čine mjestom ugodnog življenja", istakao je načelnik Općine Centar Dževad Bećirević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak