Pravo Ljudski pokreće razmjenu mladih iz bh. gradova

Radiosarajevo.ba
Pravo Ljudski pokreće razmjenu mladih iz bh. gradova

Udruženje građana Pravo Ljudski u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, te Centrom za edukaciju mladih iz Zenice danas započinju program razmjene mladih iz četiri bosanskohercegovačka grada i to Trebinja, Jajca, Bijeljine i Zenice, javlja Fena.

"Mladi će učešćem u praktičnim i uzbudljivim radionicama koje će biti održane u Zenici od danas do nedjelje biti uključeni u predavanja, aktivne dijaloge vezane za izazove sa kojima se ova populacija svakodnevno susreće“, istakla je Sanja Nikolić, asistentica za odnose sa javnošću udruženja građana Pravo Ljudski - prenosi Radio Zenit.

Cilj ovog programa je provesti razmjenu između šesnaest mladih osoba koji potiču iz različitih bh. gradova i pripadaju različitim etničkim i vjerskim zajednicama u cilju sticanja potrebnog znanja i vještina za društvenu angažovanost u zajednicama u kojima žive.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak