Poznata imena jedanaest novih ministara

Radiosarajevo.ba
Poznata imena jedanaest novih ministara


Poznato je jedanaest imena za sastav novog saziva Vlade Kantona Sarajevo, a konačan spisak bi trebao biti gotov danas nakon što SDU iznese prijedlog za prvog čovjeka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, javlja Oslobođenje.

Od ranije je poznato da je kandidatom za mjesto premijera Kantona Sarajevo imenovan je Suad Zeljković. U sastavu novog saziva Vlade Kantona Sarajevo bit će bivši ministri, finansija Muhamed Kozadra, Čedomir Lukić koji će se vratiti u Ministarstvo stambene politike, te Ivica Šarić u Ministarstvo kulture i sporta.

Velida Memić će rukovoditi Ministarstvom pravde i uprave, dok će iz sadađnjeg sastava Vlade na svojoj poziciji ostati Zlatko Petrović u Ministarstvu prostornog uređenja. Jusuf Bubica, kao kadar BPS-a, bit će novi ministar saobraćaja, a Asim Džambasović dolazi na poziciju ministra za boračka pitanja.

Ministarstvom zdravstva upravljat će Eldar Lokmić, direktor Reumala Fojnica. Na poziciju ministra privrede dolazi Emir Hrenovica. Od naredne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo Damir Marjanović trebao rukovoditi Ministarstvom nauke i obrazovanja, a Ministarstvom za rad, socijalnu politiku, izbjeglice i raseljena lica upravljat će Muamer Bandić.



Biografije spremne

Kako kaže Elmedin Konaković, šef Kluba zastupnika SDA u kantonalnoj Skupštini, sve je spremno, ali se čeka još prijedlog iz SDU.

"Sve je spremno sa biografijama i još samo čekamo da nam iz SDU dostave ime kandidata za ministra unutrašnjih poslova. Kada nam se dostavi i to ime, odmah ćemo dokumente predati predsjedavajućoj Skupštine Mirjani Malić, kako bi se zakazala sjednica Komisije za izbor i imenovanja, ali i Kolegija Skupštine. To bi sve trebalo završiti u jednom danu. Nakon sjednice Kolegija, materijal se šalje zastupnicima i određuje se termin sjednice Skupštine koja bi mogla biti održana 19, 20, 21. ili 22. novembra. Na toj sjednici bi trebala biti imenovan novi saziv Vlade", rekao je za Oslobođenje Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak