Povrijeđena državljanka Španije, vozač poginuo

Radiosarajevo.ba
Povrijeđena državljanka Španije, vozač poginuo

U subotu navečer nešto, poslije 21 sat, na Skenderiji u Sarajevu došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je na licu mjesta stradala jedna osoba dok je druga teško povrijeđena.

"Sinoć u 22.55 u Centar urgentne medicine dovezena je povrijeđena djevojka 1977. godište, državljanka Španije. Ima kontuziona žarišta na mozgu, povrijeđeno lijevo plućno krio s jednom blagim edemom mozga", izjavila je Feni portparolka Kliničkog centra Koševo Biljana Jandrić.

"Nismo mogli s njom uspostaviti kontakt. Sad je na intenzivnoj njezi Centra urgentne medicine pod stalnom kontrolom neurohirurga. Trenutno je stabilnih vitalnih parametara, ali je povreda teška i s njom se još uvijek ne može uspostaviti kontakt", dodala je Jandrić.
 
MUP Kantona Sarajevo saopćio je da se u subotu navečer oko 22.25 sati, na kolovozu raskrsnice ulica Terezija/Skenderija i Most Skenderija, područje općine Centar, dogodila saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara prednjeg čeonog dijela Audija A6, kojim je upravljao S. M., rođen 1994. godine iz Sarajeva, u zadnji dio Peugeota, kojim je upravljao vozač H.Z., rođen 1984. godine iz Sarajeva, a od siline udarca došlo je do odbacivanja i udara prednjeg dijela Peugeota u zadnji dio Golfa IV kojim je upravljao B.V. rođen 1962. godine iz Sarajeva. U ovoj saobraćajnoj nezgodi na licu mjesta je smrtno stradao vozač H. Z . Lakše povrede zadobio je vozač B. V. kome je pomoć ukazana u KUM-u KCU Sarajevo, nakon čega je otpušten na kućno liječenje.

Neutvrđen stepen povreda zadobila je putnica iz Peugeota M.G.S., rođena 1977. godine, državljanka Kraljevine Španije, i ista je vozilom ZZHMP Kantona Sarajevo prevezena u KUM KCU Sarajevo gdje je zadržana na opservacijama. Uviđajem saobraćajne nezgode, na licu mjesta, rukovodio je tužilac KT Sarajevo.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela protiv sigurnosti u javnog prometu i neukazivanja pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi, službenici policije Jedinice za saobraćaj lišili su slobode S. M., koji je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak