Povoljni vremenski uslovi na cestama

Radiosarajevo.ba
Povoljni vremenski uslovi na cestama


U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća nesmetano, uz povoljne vremenske uslove.

I dalje je, zbog izlijevanja vode na kolovoz, na snazi potpuna obustava saobraćaja na magistralnom putu M-14.1 Bosanska Dubica-Bosanska Gradiška (u mjestu Gašnica). U funkciji su alternativni pravci. Na dionici magistralnog puta M-14.1 GP Bosanski Brod-Odžak u dužini od 15 km privremeno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila nosivosti preko 5 t. Alternativni putni pravac je Bosanski Brod-Derventa-Šešlije-Odžak.

Zadržavanja na graničnim prelazima su kratkotrajna.

Danas počinju radovi na deminiranju terena na dionici magistralnog puta M-18 Tuzla-Ugljevik, pa će u vremenu od 8 do 15 sati dolaziti do polusatnih obustava saobraćaja. Zbog deminiranja terena, polusatne obustave saobraćaja aktuelene su i na dionici regionalnog puta Doboj-Maglaj.

Na magistralnom putu M-17, na dionici Sarajevo-Jošanica, u toku su radovi na sanaciji natputnjaka na petlji Jošanica. Na mjestu izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

U Kantonu Sarajevo je zbog radova od 8 do 16 sati usporeno saobraćanje u ulicama Kakanjska, Pehlivanuša, Ćebedžije donje, Brdo Džamija i Jukićeva.

Zbog izgradnje objekta od 8 do 16 sati na snazi je zabrana parkiranja vozila na raskrsnici ulica Kemal Begova i Hasana Kikića i na raskrsnici ulica Danijela Ozme i Hasana Kikića, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak