Postignut dogovor s GRAS-om, javni prevoz neće stati

Radiosarajevo.ba
Postignut dogovor s GRAS-om, javni prevoz neće stati

JP Elektroprivreda BiH postigla je dogovor s Vladom Kantona Sarajevo i KJKP GRAS Sarajevo o izmirenju dugovanja preduzeća GRAS, koja za period period maj 2012.- juli 2013. godine iznose 3,3 miliona KM, javlja Fena.

Na osnovu dogovora, Vlada Kantona Sarajevo i KJKP GRAS Sarajevo su se obavezali na uplatu 500.000 KM do petka, 30. augusta.

Izmirenje preostalih obaveze po osnovu dugovanja, bit će regulirano Ugovorom o reprogramu duga, uz izmirenje tekućih obaveza.

Ugovor između JP Elektroprivreda BiH, Vlade Kantona Sarajevo i KJKP GRAS Sarajevo bit će potpisan tokom naredne sedmice.

Ukoliko dogovor o uplati 500.000 KM ne bude realiziran do petka, 30. augusta 2013. godine, JP Elektroprivreda BiH će KJKP GRAS Sarajevo, po automatizmu, bez prethodne najave obustaviti isporuku električne energije.

"Uprava Elektroprivrede BiH izražava zadovoljstvo zbog činjenice da se počelo s rješavanjem problema u Kantonu Sarajevo", saopštila je Služba za komunikacije JP EPBiH.

Podsjećanja radi, na današnjoj sjednici Skupštine KS, premijer Suad Zeljković najavio je krivične prijave protiv odgovornih.

"Angažovao sam advokatsku kancelariju, koja će u slučaju da Elektroprivreda isključi struju GRAS-u pokrenuti krivičnu prijavu i to po vrlo teškim osnovama", ustvrdio je Zeljković.

Također, naveo je da "nije tačna konstatacija direktora Elektroprivrede BiH Elvedina Grabovice da je prethodna Vlada KS napravila milion, a Vlada Zeljkovića deset miliona KM duga“.

"Borba protiv korupcije jeste prioritet ove Vlade, što radi svaki dan. Samo zbog toga Vlada KS ima poteškoća. Puno stvari je ova Vlada odsjekla i zato nije dobro došla. Borba protiv korupcije jeste prioritet i istrajat ćemo po cijenu svega", zaključio je Zeljković.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak