Postignut dogovor, građani neće ostati bez signala

Radiosarajevo.ba
Postignut dogovor, građani neće ostati bez signala

Zbog spora najvećeg kablovskog operatera u BiH "Telemacha" i kompanije "Elektroprivreda BiH", odnosno nemogućnosti da postignu dogovor o plaćanju naknade za korištenje elektrostubova na kojima su već postavljene žice kablovskih operatera, građanima je prijetio gubitak kablovskog signala

Plaćanje naknade  

No, kako Avaz saznaje, jučer su ove dvije kompanije uspjele postići dogovor o plaćanju naknade za korištenje državne infrastrukture, piše Avaz.ba

Kako je kazao Elvedin Grabovica, direktor "Elektroprivrede BiH", uskoro će potpisati ugovor "kojim će se zaustaviti nelegalno korištenje elektrostubova". 

"Zauzvrat ćemo pojednostaviti neke stvari vezano uz prikupljanje neophodne dokumentacije i legalizacije na koju su se oni žalili. Iako je sastanku prisustvovao samo direktor "Telemacha", isti uslovi važit će za sve druge kablovske operatere u našoj zemlji. Moramo oprihodovati sve ono što "Elektroprivredi BiH" slijedi", pojasnio je Grabovica. 

Novi partner 

Dogovor između dvije strane potvrdio nam je i direktor "Telemacha" Željko Batistić

"Pojasnili smo stajališta koja očito nisu bila jasna ni jednoj ni drugoj strani. Našli smo smjer zajedničkog djelovanja i partnera u direktoru Grabovici, koji je pokazao dosta sluha za rješavanje ove problema u kablovskoj industriji. Nadamo se brzom rješenju", poručio je Batistić. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak