Poruka hafiza Sulejmana Bugarija za Ramazanski bajram: Radost podijelite s cijelim svijetom (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Poruka hafiza Sulejmana Bugarija za Ramazanski bajram: Radost podijelite s cijelim svijetom (VIDEO)

Kao i svake godine pred bajramske blagdane, hafiz Sulejman Bugari muslimanima širom svijeta upućuje svoju bajramsku poruku.

Hafiz, u svom prepoznatljivom vedrom duhu, svake godine nam poručuje da trebamo biti bliži jedni drugima i baš u vrijeme Bajrama pokazati svoju srdačnost i vjeru u Boga.

U ovogodišnjoj poruci za Ramazanski bajram hafiz ističe kako je sveti mjesec ramazan bio vrijeme kada smo trebali oplemeniti svoje duše i srca, kako je to bio mjesec milosti, oprosta i zaštite. 

"Lijepim ponašanjem prema drugim ljudima, vi dobivate podršku i sigurnost od Allaha dž.š. Lijepa riječ i dobro djelo je poruka i recept za svaki dan. Neka ovaj Bajram bude poruka svima nama, ova radost koju trebamo sa svima podijeliti, ne smije biti samo za Bajram - treba biti za cijeli život. Ona je radost i kada imamo određeno iskušenje u životu - teško ili lako premostivo", kazao je hafiz u svojoj poruci.

Pogledajte šta je još poručio povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak