Poplavljeni dijelovi Mostara - turistička atrakcija

Radiosarajevo.ba

 

Poplavljena područja Mostara postala su turistička atrakcija. Dopisnik agencije Anadolija javlja da je jedna turistička agencija posjetiocima Mostara ponudila obilazak poplavljenih područja.

Turisti će moći posjetiti područja od zone Starog mosta do juga grada, obići mjesta izljevanja jezera i akumulacija hidroelektrana na putu M-17, a u tu svrhu otvoren je i poseban blog za strane turiste: Mostar – svjetski centar klimatskih promjena.

Sve je šansa pa i poplava. Turisti koji nam ovih dana dolaze u velikim grupama ne znaju šta se dešava, pa ćemo im nastojati objasniti: pokazaćemo im najpogođenije zone alarmantog rasta Neretve i sve što se dešava sa nevjerovatnim kišama i poplavama u Mostaru“, govore u agenciji i nastavljaju:

„Padavine u Mostaru, kako one snježnje od februara 2012, pa do ovih ekstremnih kišnih, mogu biti i neprilika i prilika. Ja mislim da su prilika. Pokazećemo turistima alarmantno stanje sa klimatskim promjenama na primjeru Mostara, jer upravo Mostar postaje grad koji zadnjih godina najviše osjeća ekstremne oscilacije izazvane klimatskim promjenama.“

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak