Pomozite petogodišnjem Tariku da sačuva vid

Radiosarajevo.ba
Pomozite petogodišnjem Tariku da sačuva vid


Za operaciju koja će vratiti vid petogodišnjem dječaku Tariku Hadžiroviću potrebno je 2.600 eura (oko 5.200 KM). Prije četiri mjeseca dječaku je urađena operacija skidanja mrene na oba oka, a sada je potrebno uraditi inplatate kako bi mu se vratio vid u tolikoj mjeri da bi eventualno morao nositi naočale samo za čitanje

Operacija je zakazana za 14. decembra u Beogradu, a ukoliko se dotad ne skupi novac, biće pomjerena za drugi termin, tek u sljedećoj godini.

„U iščekivanju operacije Tarik ne ide u vrtić i ne može se družti sa svojim drugarima, a u septembru 2013. Tarik bi trebao sjesti i u školsku klupu”, stoji u pismu prijatelja porodice.

Njegov je otac umro kada je imao nepune dvije godine, i sada živi sa majkom penzionerkom, koja nije sposobna raditi zbog zdravstvenog stanja, i prima samo 350 KM na ime invalidnine.

Akciju prikupljanja sredstava za operaciju su zapoceli njegovi drugari i vaspitačice iz vrtića “Košuta” i kako kažu njihova jedina želja je da Tarik što prije ozdravi te ponovo bude s njima u njihovim igrama i učenju. Do sada je u ovoj akciji skupljeno oko 500 €.

Uplate za Tarika mozete izvrsiti na žiro račun 1941017810400132 kod ProCredit banke za Hadžirović Tarik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak