Pomozimo Lunji, psu kojeg su spasile Sarajlije!

Radiosarajevo.ba

Portal Radiosarajevo.ba jučer je pisao o nesreći koja se dogodila u Alipašinoj ulici u Sarajevu, prilikom koje je nepoznati vozač udario psa autom, i pobjegao.
 
 
Čitateljica portala Radiosarajevo.ba javila nam je kako su građani koji su se našli u blizini nesreće psa uspjeli skloniti sa ceste, a nakon što mu je ukazana veterinarska pomoć, trenutno je smješten u jednom od sarajevskih pansiona za životinje.
 
Radi se o ženki staroj oko pet mjeseci, kojoj su dali ime Lunja.
 
 

 
Nakon prvog RTG snimka, ustanovljeno je kako Lunja ima naprsnuće karlicelom vrha butne kosti, usljed čega joj je onemogućeno kretanje. 
 
Iako ne može da se kreće i njena noga ne izgleda najbolje, sljedećih sedam dana su ključni za određivanje toga da li će Lunja trebati operaciju, koja se inače kod takvih povreda radi, ili ima šanse da ponovo normalno hoda.
 
''Radi se o mladom psu koji još uvijek nema dovoljno razvijenu mišićnu masu koja bi mogla da podnese tu povredu; ona podvija nogu dok hoda, tako da je operacija najvjerovatniji ishod'', kazao je za Radiosarajevo.ba vlasnik pansiona Almir Kuduz.
 
FOTO: Čitateljica portala Radiosarajevo.ba
 
Iako je Lunja neposredno nakon nesreć imala agresivni ispad, kada je ugrizla djevojku koja joj je pokušala pomoći, Lunja je u pansionu jako mirna. Ona se trenutno privikava na novo okruženje i društvo, budući da je dosad poznavala samo ulicu. Očišćena je od parazita, temperatura tijela normalna, a njeno je opšte stanje dobro.
 
Sljedećih sedam dana smještaja u pansionu za Lunju su plaćeni. Smještaj za jedan dan iznosi 8 KM.
 
Ukoliko i vi želite pomoći Lunji, možete nam se javiti na naš mail redakcija@radiosarajevo.ba, nakon čega vas možemo povezati sa ljudima koji se brinu za njen oporavak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak