Pomoć za Dnevni centar za djecu s ulice

Radiosarajevo.ba
Pomoć za Dnevni centar za djecu s ulice

Dnevni centar za smještaj djece koja se bave prosjačenjem na ulici, a koji je u nadležnosti Centra za socijalni rad, dobio je danas od Opštine Centar donaciju u iznosu 12.000 KM za troškove rada.

Prilikom primanja donacije, direktorica Centra za socijalni rad Mirsada Poturković rekla je da ova institucija već četvrtu godinu uz finansijsku podršku sarajevskih opština realizuje projekat brige o djeci koja se bave radom na ulici.

„Mobilni timovi iz Dnevnog centra uspješno sklanjaju djecu sa ulice i dovode ih u Centar. Do kraja ove godine, uz saglasnost nadležnog Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS i naravno odgovarajućih finansijskih sredstava, planiramo povećati broj članova mobilnih timova, čime bismo obuhvatili veći broj djece koja sada prosjače na ulici. Osim u Sarajevu ovakav centar funkcioniše i u Tuzli, Mostaru, Zenici, i Banjoj Luci“, rekla je Poturković.

Opština Centar je i prošle godine sa istim iznosom podržala rad Dnevnog centra za djecu s ulice.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak