Policija na tragu manijaka s Kovačića, građani u strahu

Radiosarajevo.ba
Policija na tragu manijaka s Kovačića, građani u strahu

Građani sarajevskih naselja Kovačići i Grbavica posljednjih dana su uznemireni zbog, kako pišu na društvenim mrežama, "manijaka" koji napada prolaznike.

Naime, radi se o muškarcu koji napada ljude u kasnim večernjim satima.

Uznemirenost građana je dostigla vrhunac nakon nekoliko napada, pa su odlučili patrolirati u blizini mjesta gdje "manijak" navodno čeka žrtve.

Irfan Nefić, portparol MUP-a KS je u izjavi za Radiosarajevo.ba rekao da  su policijski službenici obavili provjere u evidencijama i utvrdili da nije prijavljen ni jedan napad na građane.

"Prateći društvene mreže, policijski službenici su upućeni na teren i prema opisima na društvenim mrežama utvrđeno je da jedna osoba djelimično odgovara opisu građane. Ta osoba je 1970. godište, duševni bolesnik, a ranije je i hospitalizirana u KCUS-u", rekao je Nefić. 

Dodao je da osoba nije nasilna i da ponekad traži novac za cigarete. Pojačano je prisustvo službenika policije na području Grbavice i Kovačića, a u cilju preventivnog djelovanja i eventualne identifikacije osobe koja napada građane.

Nefić je još jednom napomenuo da u policijskoj stanici Novo Sarajevo nije prijavljen ni jedan napad na građane.

Facebook grupa 'Uhvatiti manijaka s Kovačića'

Zabrinuti građani pokrenuli su grupu na Facebooku pod nazivom 'Uhvatiti manijaka s Kovačića' kako bi upozorili i druge građane na napadača.

Opisali su osobu,a navode i da nakon svakog napada bježi u ruševinu gdje se, navodno, skriva.

Prema pisanjima sarajevskih medija, manijak je posljednji put viđen prije tri dana oko podne kod Jevrejskog groblja, a njegova posljednja žrtva bio je Mirza D., koji je napadnut oko jedan poslije ponoći na raskrsnici Trnovske i Ljubljanske ulice, gdje su građani preksinoć patrolirali. 

Napadač žrtvu obori na tlo, prijeti da je zapamtio izgled osobe, te prijeti da ne smije zvati policiju. Prema opisu građana, napadač ima svjetliju kosu, ošišan je jako kratko i ima izrazito plave oči.

Kako kažu građani, manijak je do sad napao sedam osoba. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak