Pokrenuta prva online edukacija u BiH

Radiosarajevo.ba
Pokrenuta prva online edukacija u BiH

Preduzeće Chronos iz Zenice je pokrenulo prvu online edukaciju u Bosni i Hercegovini. Edukacija se nalazi na web portalu www.chronosedukacija.com koji je aktivan već od 15. oktobra.

Ovakve vrste online edukacija, koje su odlična alternativa 'učioničkim' edukacijama, u svijetu predstavljaju uobičajen način educiranja, do sada nisu bile prisutne u Bosni i Hercegovini. Čitava edukacija se vrši online, od registracije i prijave pa do provjere znanja.

Za sada su u ponudi moduli iz knjigovodstva i računovodstva, a edukacija je orjentisana na Bosnu i Hercegovinu. Sljedeći korak jeste uvođenje dodatnih modula i tema te regionalno usmjeravanje.

Virtualni svijet i multimedijalne učionice su mjesto gdje se obuke vrše i zbog toga su dostupne neograničenom broju polaznika, iz bilo kog mjesta i u bilo koje vrijeme.

Razlog za pokretanje je interes polaznika dosadašnjih 'učioničkih' edukacija, koje su vršene u okviru Projekta abc knjigovodstvo - ponuditi i omogućiti pristup edukaciji polaznicima sa bilo kojeg kraja Bosne i Hercegovine.

Snalaženje na web portalu je jednostavno, i pojašnjeno je kroz kratka pisana i video uputstva. Pored komercijalnih edukacija, portal će sadržavati i niz besplatnih sadržaja.

Sve informacije o Chronos online edukaciji se mogu naći na www.chronosedukacija.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak