Pokrenuta akcija: Petak s ministrom obrazovanja

Radiosarajevo.ba
Pokrenuta akcija: Petak s ministrom obrazovanja

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo na čelu sa ministrom prof. dr Damirom Marjanovićem pokrenulo je akciju radnog naziva "Petak s ministrom": od ovog februara, svakog posljednjeg petka u mjesecu, u modelu kratkih pojedinačnih sastanaka u trajanju od 20 minuta, biti će organizirani susreti zainteresiranih građana s ministrom

 „U protekla dva mjeseca smo tražili najbolji način za uspostavljanje transparentne, direktne i dvosmjerne komunikacije ministra, ali i ostalih uposlenika Ministarstva sa građanima našega kantona i BiH.Odlične inicijalne rezultate smo postigli direktnim kontaktima preko Facebook stranice i kontinuiranim informiranjem kroz obnovljenu zvaničnu web stranicu Ministarstva.

Susreti će se odvijati u periodu od 8 do 11 sati, u prostorijama Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo u ulici Reisa Džemaludina Čauševića - zgrada Kantona Sarajevo.

S druge strane smo primijetili da intenzivna direktna e-mail komunikacija koju smo prakticirali, nosi određene izazove vezano za nemogućnost utvrđivanja tačnog identiteta osoba koje su nas na ovaj način kontaktirale. Stoga, u želji da idemo korak dalje, odlučili smo pokrenuti akciju radnog naziva "Petak s ministrom" kako bi istakli stvarnu vrijednost otvorenog dijaloga sa onima zbog kojih uposlenici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade postoje i rade“, ističe ministar obrazovanja nauke i mladih Kantona Sarajevo prof. dr Damir Marjanović.

U Ministarstvu za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo se posebno ističe dasvi zainteresirani za direktnu komunikaciju s resornim ministrom i njegovim bliskom suradnicima, trebaju ispuniti i poslati elektronsku najavu koju mogu pronaći na zvaničnoj web-stranici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo u sekciji "Petak s ministrom".

Lista zakazanih sastanaka biti će pravljena na osnovu datuma prijava, a svi koji su se prijavili biti će najkasnije sedam dana prije sastanka obaviješteni o tačnom terminu istoga.

Tokom ove akcije, kako je saopćeno iz ovog ministarstva, posebna pažnja će se posvetiti mladim ljudima koji imaju potrebu da sa ministrom razgovaraju o zanimljivim inicijativama, kreativnim idejama, sugestijama ali i problemima s kojima se susreću u svom edukativnom procesu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak