Pokolj pasa zabilježen i u krugu tvornice Famos

Radiosarajevo.ba


Jutros je u krugu fabrike Famos, u sarajevskom naselju Hrasnici, pronađeno 14 leševa pasa, a počinioci ovog zločina nisu poznati. Ovo je drugi put u ovoj sedmici da se dogodio pokolj pasa što je pokazatelj alarmantnog stanja vezanog za nasilje nad životinjama.

Pokolj pasa u Gornjoj Ljusini


Naš portal je kontaktirao radnike fabrike Famos koji su izjavili  da su pri dolasku na posao, na livadi ispred firme, naišli na leševe pasa, a jedan koji je ostao živ je preminuo nedugo nakon toga. Radnici ne znaju ko je mogao biti i sumnjaju da je neko stavio hranu koja je otrovna.

Iz policije Kantona Sarajevo smo dobili informaciju da je slučaj prijavljen jutros u osam sati policijskoj upravi Ilidža i da je policija napravila fotografije i evidentirala slučaj.

"Tako su bili divni i nisu bili agresivni. Katastrofa", rekao je jedan od radnika Famosa.

Iz kafilerije su izjavili da je veterinatska ispekcija bila na licu mjesta, da su uzeti uzorci za analizu, a leševi uklonjeni na neškodljiv način i da se nalaze u kafileriji.

"O uzroku smrti pasa će se znati više nakon nalaza koji se rade na Veterinarskom fakultetu", izjavio je za agenciju Fena glasnogovornik KJKP Rad Ahmed Đipa.

Prema prvim, neslužbenim informacijama, pse je otrovao neko iz obližnjih naselja, a, navodno, ovo nije prvi ovakav slučaj na ovoj lokaciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak