Pojačana frekvencija vozila na putevima prema Zenici

Radiosarajevo.ba
Pojačana frekvencija vozila na putevima prema Zenici

Prema prikupljenim podacima, na putevima u BIH jutros se saobraća bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja. Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek ponegdje pada, kolovoz je mokar i mjestimično klizav. 

Povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz. Tokom dana se očekuje pojačana frekvenciju vozila, posebno na putevima koji vode prema Zenici.

Apel na vozačima da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajeni su putni pravci: Sarajevo-Tuzla, Bugojno-Kupres, Mrkonjić Grad-Jezero, Jajce-Banja Luka i Modriča-Gradačac.

Zbog radova na deminiranju terena polusatne obustave saobraćaja od 08 do 15 sati aktuelne su na dionici M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Banj Brdo).

U Karanovcu (na raskrsnici M-16 i R-414) u toku su radovi na sanaciji mosta, pa je na pravcu prema Skender Vakufu dozvoljeno saobraćanje vozilima do 5 tona nosivosti i visine do 2,8 metara. Ostala vozila saobraćaju preko Jajca.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak