Pojačan promet vozila na dionici Kladanj - Bratunac

Radiosarajevo.ba
Pojačan promet vozila na dionici Kladanj - Bratunac


Zbog održavanja kolektivne dženaze civilnih žrtava rata na dionici puta Kladanj-Bratunac pojačan je promet vozila i saobraćaj se odvija usporeno.

Na graničnim prijelazima pojačan je promet vozila ali nema dužih zadržavanja.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci Drežnik-Šićki Brod, Kiseljak- Šamin Gaj i Olovo-Kladanj-Đurđevik.

Zbog sanacionih radova, svakodnevno od 07 do 18 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Kiseljak. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A1 Zenica-Sarajevo.

RADOVI:
 
MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4
Drežnik-Šićki Brod-zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme obustave putnička i teretna vozila koja dolaze iz pravca Tuzle, na semaforima u naselju "Irac" se usmjeravaju na magistralni put M-4. Vozila koja dolaze iz pravca Šićke petlje, na raskrsnici kod "Siporexa" se usmjeravaju na M-4.
M-5.1
Kiseljak-Šamin Gaj - u toku su sanacioni radovi, zbog čega se na mjestu izvođenja radova saobraća naizmjenično, jednom trakom.
M-14.1 i M-16.1
Na raskrsnici ova dva magistralna puta, zbog izgradnje kružne raskrsnice u Derventi saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.
M-17
Sarajevo-Jošanica -u toku su radovi na sanaciji natputnjaka na petlji Jošanica. Na mjestu izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.
M-18
Olovo-Kladanj - na dvije lokacije izvode se sanacioni radovi (most na Karauli i rekonstrukcija mosta preko Ujića rijeke). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Kladanj-Đurđevik-radovi na rehabilitaciji magistralne ceste. Od 07 do 17 sati, na mjestu izvođenja radova u funkciji jedna saobraćajna traka.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
M-20
Gacko-Foča- na prevoju Čemerno mogu saobraćati vozila ukupne mase do 15 tona, autobusi i vozila izvođača radova.

REGIONALNI PUTEVI:
R-413a Ovčarevo-Galica, zbog većeg odrona saobraća se samo u smjeru Galica-Ovčarevo.
R-414 Skender Vakuf-Karanovac (Ljubačevo) zbog sanacionih radova usporeno je saobraćanje.
R-436 Konjic-Borci - radovi na asfaltiranju, obustave 09-13 sati i 14-17 sati.
R-442b Krupac-Igman u reonu sela Šerifići, zbog deminerskih radova od 08 do 16 sati (osim subotom i nedjeljom) dolazi do povremenih 30-minutnih obustava saobraćaja.

KANTON SARAJEVO:
Zbog održavanja sportske manifestacije "Trkom u Evropu" u terminu od 09:15 do 11:00 sati etapna obustava saobraćaja od starta do cilja gradske trke: BBI Centar- Maršala Tita- Musala- Obala Kulina bana- Telali- Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita- BBI Centar, na području općina Stari Grad i Centar.

-Zbog radova na rekonstrukciji mosta, izmijenjen je režim saobraćaja u ulici Topal Osman paše. Dok traju radovi za saobraćaj su zatvorene krajnje desne trake u oba smjera.
- Zabrana saobraćaja od 08-18 zbog sanacije kolovoza u ulicama : Pehlivanuša, Curak i Podgaj.
- Zbog radova od 08 do 16 sati usporeno je saobraćanje u ulicama: Adila Grebe, Dr. Silve Rizvanbegovića, Kamenica i Jukićeva.
- Zbog izgradnje objekta od 08 do 16 sati na snazi je zabrana parkiranja vozila na raskrsnici ulica Kemal Begova i Hasana Kikića i na raskrsnici ulica Danijela Ozme i Hasana Kikića, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak