Pogledajte novi spot grupe Skroz

Radiosarajevo.ba

Pred vama je novi spot grupe Skroz, za pjesmu Raj, drugi samostalni singl benda nakon objave posljednjeg albuma, Regija (2008).

Grupa Skroz trenutno sprema i spot za sljedeći singl, a sarajevska publika će moći uživo da ih sluša na ovogodišnjem Beer Festu 15. juna.

Audio produkciju potpisuje Đani Pervan a video klip rađen je u produkciji PRO.BA centra u režiji Enesa Zlatara, dok montažu potpisuje Redžinald Šimek.

 

Glavna uloga u spotu povjerena je maskoti sarajevske Olimpijade, legendarnom Vučku, koji je prikazan realistično u sadašnjem vremenu, 30 godina nakon Olimpijade u Sarajevu.

"Željeli smo u kontekstu pjesme kroz lik Vučka, prikazati surovi osvrt na naše društvo i okruženje nakad i sad, gdje Vučko kao negadašnji simbol Sarajeva danas rovi po kontejnerima i biva kastriran kao ulični pas - beskućnik. Spot smo snimali na, "atraktivnim" razrušenim olimpijskim lokalitetima i nadamo se da smo uspjeli u audio-vizuelnom smislu poslati željenu poruku.", izjavio je Adnan Šaran povodom novog spota.

U fotogaleriji pogledajte nekoliko fotografija sa snimanja spota.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak