Pogledajte novi Lakin spot 'Mačko'

Radiosarajevo.ba

Neobični vizualni artizam i ranije je bio odlika spotova koji su pratili Lakine pjesme, ali ovaj put se otišlo korak dalje. U videu za pjesmu 'Mačko' snimatelj Erol Zubčević, montažer Antonio Ilić i redatelj Salem Kapić Kantardžić željeli su postići atmosferu filmova Tima Burtona, pa su Lakinom i Lelinom liku, prilično hrabro, dodali malio postprodukcijskog deformiteta. Statični kadrovi time su dobili unutrašnju dramaturgiju, a originalna scenografija, kostimografija i rekviziti kompletnoj priči dali su poseban pečat autentičnosti.  

O novoj pjesmi i spotu 'Mačko', Laka kaže: “Izjavljujem sa potpunom moralnom i materijalnom odgovornošću da trenutno ne mogu bolje od ovog.”

Ova pjesma označava Lakin svojevrsni povratak na muzičku scenu nakon izvjesnog zatišja u karijeri. Aktuelni album 'Stvorenje', objavljen u ljeto 2010. godine, dobio je izvrsne kritike, ali nije bilo baš previše prilika da ga Laka promovira na svirkama uživo.

Spot 'Mačko' potpisuju:
Produkcija: Agencija Fabrika Sarajevo
Redatelj: Salem Kapić Kantardžić
Direktor fotografije: Erol Zubčević
Montaža: Antonio Ilić
Mjesto snimanja: Kino "Bosna".
Stajling: JAJE – Hatidža Nuhić i Ina Arnautalić,
frizura: Eldin Nuhić,
šminka: Maja Talović





Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak