Pogledajte enterijer dvorane na Grbavici

Radiosarajevo.ba


Delegacija općine Novo Sarajevo predvođena načelnikom Nedžadom Koldžom, posjetila je danas dvoranu na Grbavici koja bi u funkciji mogla biti već sredinom naredne godine. Posjeti se pridružio i Dubravko Lovrenović, ministar kulture i sporta KS, a reakcije na dosadašnje radove dosta su pozitivne

Dvorana na Grbavici u svom sastavu imat će streljanu, kuglanu kao i salu za fitness i borilačke sportove. U njenu izgradnju, dosad je potrošeno oko 5.5 miliona KM, a ukupna vrijednost projekta je nešto više od sedam miliona KM

''Smatram da je izgradnja sportskih objekata vrlo važna zbog mladih prvenstveno. Impresioniran sam svim što sam vidio danas i priznajem da je stepen gradnje u kojem se nalazi dvorana, nadmašio moja očekivanja. Ovo je vrlo ozbiljan projekat, a Ministarstvo će i dalje pomagati gradnju ove dvorane u skladu sa svojim mogućnostima'', kazao je Lovrenović.

Načelnik Koldžo s dosta entuzijazma govori o ovoj dvorani koja bi u narednim godinama mogla biti ponos općine Novo Sarajevo.

''Izgradnja sportskih objekata jedan je od prioriteta. Već do sredine naredne godine dvorana na Grbavici bit će spremna za takmičenja. Radi se o najreprezentativnijem objektu ove vrste u Kantonu, a pored dvorane, nadam se da ćemo naše građane obradovati rekonstruisanim stadionom kao i bazenom'', rekao je Koldžo.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak