Podzemna garaža kod Shopping centra?

Radiosarajevo.ba
Podzemna garaža kod Shopping centra?


Na ljeto prošle godine Općina Novo Sarajevo objavila je konkurs za dodjelu gradskog građevinskog zemljišta radi izgradnje podzemnih garaža u naselju Grbavica. Konkurs je objavljen zbog velikih problema sa parkingom u tom dijelu grada. Ipak, na niko nije odazvao, te će isti biti ponovo objavljen.

Načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžotrebao bi se,  u toku ove sedmice , sastati sa predstavnicima Ministarstva saobraćaja KS-a i KJKP Rad gdje će razgovarati o početku izgradnje podzemne garaže kod Shopping centra, za koji projektna dokumentacija već postoji.

"Kada je građena Grbavica, nije se moglo voditi računa o dovoljnom broju parking-mjesta, tada su standardi bili puno niži, a zbog čega se ovo naselje i suočava sa problemom parking-mjesta. S druge strane, Grbavica je u međuvremenu pretrpjela čitav niz metamorfoza zahvaljujući nadziđivanju i nadogradnjama. Ipak, činimo sve kako bi Grbavica postala još bolje i ljepše mjesto za življenje", rekao je za Oslobođenje Koldžo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak