Podrška kampanji zbrinjavanja pasa lutalica

Radiosarajevo.ba
Podrška kampanji zbrinjavanja pasa lutalica

Britanska ambasada u Sarajevu podržava novu kampanju firme Lush koja ima za cilj podizanje svijesti i pružanje pomoći u rješavanju problema pasa lutalica na ulicama Sarajeva.

U saradnji sa Veterinarskim fakultetom u Sarajevu i humanitarnom organizacijom Help Animals iz Sarajeva, Lush se kroz kampanju zalaže za spašavanje, sterilizaciju i, gdje je moguće, udomljavanje pasa lutalica kojima bi time bila pružena šansa za novi život.

„Pružanjem odgovarajuće njege psima lutalicama u namjenski izgrađenim centrima, građani Sarajeva bi se trebali osjećati sigurnije krećući se po svom gradu“, navodi se u saopćenju Britanske ambasade u BiH.

Puna ambasadorova podrška
Početak Lush-ove kampanje obilježen je predstavljanjem novog sapuna „pseća šapa“. Od početka kampanje do danas od prihoda prodaje sapuna „pseća šapa“ sterilizirana su 42 psa

Britanski ambasador Nigel Casey i Britanski ured za trgovinu i investicije (UKTI) u Sarajevu dali su punu podršku ovoj kampanji.

„Mi pozdravljamo kampanju firme Lush kojom se radi na rješavanju problema pasa lutalica u Sarajevu. Svi u Sarajevu znaju koliko je ovo pitanje ozbiljan problem i drago nam je vidjeti da je jedna britanska firma uključena u niz napora s ciljem njegovog rješavanja“, izjavio je ambasador Casey.

Lush je poznati britanski proizvođač svježe ručno rađene kozmetike sa preko 600 prodavnica u 43 zemlje. Od 2008. godine, Lush je prisutan i u Bosni i Hercegovini i postao član Britanskog poslovnog kluba u BiH; njihova prodavnica nalazi se u BBI centru u Sarajevu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak