Počinje konferencija organizacija civilnog društva POINT 2.1

Radiosarajevo.ba
Počinje konferencija organizacija civilnog društva POINT 2.1

Konferencija organizacija civilnog drušrva pod nazivom Odgovornost vlasti, civilno društvo i nove tehnologije - POINT2.1 počinje sutra u Sarajevu.

Ova konferencija se održava kao dodatak godišnjoj konferenciji POINT", koju UG Zašto ne realizuje već dvije godine sa ciljem razmjene iskustava civilnog društva u kontekstu korištenja novih tehnologija u svom radu na demokratizaciji društva, promociji odgovornosti i transparentnosti vlasti i građanskog aktivizma.

I ova jednodnevna konferencija, poput prethodnih izdanja POINT-a, za krajnji cilj ima da se regionalna iskustva u radu na ovim pitanjima podijele sa učesnicama i učesnicima iz civilnog društva u BiH, kao i da se razmijene ideje i pogledi na ovu temu.

Konferencija će biti podijeljena na tri panela na kojima će učestvovati istaknuti predstavnici civilnog društva iz BiH i regiona, a koji će se ticati oblasti kao što su javne kampanje za nadzor vlasti i izbora, javne kampanje za uključivanje građana i otvorena vlast u regionu.

Uvodničari i učesnici na panelima će biti predstavnici organizacija civilnog društva iz regije koji su predstavljeni na prva dva POINT-a, kao što su Crta iz Srbije, UG Zašto ne, CCI i Revolt iz BiH, Metamorphosis i Most iz Makedonije.

Konferenciju organizuju Udruženje građana Zašto ne i Friedrich Ebert Fondacija, saopštili su organizatori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak