Počinje BIHAMK-ova akcija: Odvezite automobil na kontrolu ispravnosti

Radiosarajevo.ba
Počinje BIHAMK-ova akcija: Odvezite automobil na kontrolu ispravnosti

Na putevima u BIH jutros se saobraća bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja. Upozorenje na smanjenu vidljivost (zbog magle), posebno u centralnoj Bosni i ponegdje u Hercegovini.

Tokom dana se očekuje pojačana frekvenciju vozila, pa apel na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Tuzla-Kalesija,  Bugojno-Kupres i Jajce-Banja Luka.

Promet vozila na graničnim  prelazima  za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Od danas do 20.11. BIHAMK realizuje  tradicionalnu saobraćajno -preventivnu akciju pripreme vozila za zimsku sezonu pod nazivom  Zima 2013. Osnovni cilj Akcije je omogućiti svim motorizovanim građanima besplatnu preventivnu kontrolu ispravnosti uređaja i sklopova na motornim vozilima i otklanjanje eventualnih sitnih neispravnosti vozila, pripremu vozila i vozača za predstojeće zimske uslove vožnje, a sve s ciljem poboljšanja sigurnosti cestovnog saobraćaja.

Detaljnije informacije mogu se dobiti u Pozivnom centru BIHAMK-a putem  telefona 1282.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak