Počela naplata: Ulazak na Vrelo Bosne - dvije marke

Radiosarajevo.ba
Počela naplata: Ulazak na Vrelo Bosne - dvije marke

Na zaštićenom području Vrelo Bosne za vikend, tačnije u nedjelju, počela je naplata ulaza za građane koji žele uživati u ovom prirodnom biseru nadomak grada.

Kako je kazao Osman Delić, direktor JU "Zaštićena prirodna područja KS", kojoj pripada i Vrelo Bosne, za djecu do sedam godina, djecu s posebnim potrebama, djecu bez roditeljskog staranja, NVO, naučne i obrazovne institucije koje se bave okolišem, uz saglasnost upravitelja, Ilidžance oko vodozaštitne zone ulaz besplatan.

„Djeca koja imaju sedam i više godina, srednjoškolci, studenti i penzioneri plaćat će marku, organizirane grupe po marku i po, a pojedinačne ulaznice koštaju dvije marke“, istaknuo je Delić za Avaz.

Ulaz se naplaćuje u samom jezgru, centru Vrela, dok su Velika aleja i ostala područja okolo slobodna za prolaz i šetnju. Sav prihod od ulaznica bit će iskorišten za širenje i poboljšanje sadržaja na Vrelu Bosne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak