Pobjednici stižu večeras, čestitke sa svih strana

Radiosarajevo.ba
Pobjednici stižu večeras, čestitke sa svih strana

Grand prix Srebrni medvjed u subotu je na Berlinaleu otišao je filmu Danisa Tanovića, Epizodi u životu berača željeza. Nešto ranije, Srebrni medvjed za najboljeg glumca na Berlinaleu otišao je u ruke Nazifa Mujića, protagonista stvarne priče i glavnog glumca iz istog filma.

I danas je ovaj veliki uspjeh top tema u našoj zemlji. Čestitke pristižu sa svih strana, a među prvima, pobjednicima se obratio predsjedavajući Vijeća ministara naše zemlje Vjekoslav Bevanda.

"Pokazali ste i dokazali, po ko zna koji put, da je Bosna i Hercegovina zemlja u kojoj se prave dobri filmovi i da bh. kinematografija ne zaostaje niti jednog koraka za velikim i bogatijim europskim državama. Želim da Vaši naredni projekti i Vaši uspjesi i dalje budu naša radost", navodi se između ostalog u čestitki Vjekoslava Bevande.

Danis Tanović je još jednom pokazao da zna kako na najbolji mogući način prezentirati svoju zemlju", rekao je Spahić, te istakao svoju zahvalnost na njihovom doprinosu kulturi i prezentaciji BiH.

Avionom iz Beča, večeras u 21.30 sati dolazi ekipa filma koji je na ovogodišnjem Berlinaleu osvojio ukupno tri nagrade: dupli Srebrni medvjed, za najbolju mušku ulogu i film, te nagradu Ekumenskog žirija, na čelu s maestralnim Tanovićem koji je novim uspjehom potvrdio da je definitivno riječ o jednom od najvećih reditelja koje su ovi prostori ikada imali.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak