Pobjednici Startup Weekenda bore se za finale

Radiosarajevo.ba
Pobjednici Startup Weekenda bore se za finale


Tim informatičara iz Prozora (Danijel Dedić, Mijo Džalto, Zrinko Dolić i Danijel Džankić) i Sarajeva (Semir Mehadžić) prije sedmicu dana u Sarajevu je pobijedio na takmičenju Startup Weekend Sarajevo 2012  sa svojim projektom Printheos.

U takmičenju je učestvovalo 27 drugih timova i projekata.

"Printheos je naziv softverskog rješenja koje je namjenjeno štamparskoj industriji, a omogućava joj da svoje proizvode i usluge prodaje putem Interneta.", kažu pobjednici o svom projektu, dodajući da ga namjeravaju ponuditi prvo na lokalnom tržištu.

"S obzirom da je Printheos još uvijek u povojima mi taj proizvod namjeravamo razvijati i ponuditi prvo na lokalnom, a zatim i na globalnom tržištu. Da bismo to mogli učiniti potrebni su nam: investicije, znanje/savjetovanje i tehnička oprema."

Pobjeda na Startup Weekendu u Sarajevu timu je donijela nove prilike za susret s investitorima i profesionalcima.

"Dobili smo minimalne investicije u obliku dva laptopa, prava korištenja poslovnog prostora u Sarajevu, a glavna nagrada je odlazak jednog od nas na 7 dana u Kaliforniju u Silicijsku dolinu gdje ćemo imati priliku naći se s investitorima i profesionalicima koji će nas moći dalje savjetovati u daljnjem radu."

Ovi informatičari sada se bore da uđu u finale Global Startup Battlea, gdje ide samo 15 od 138 pobjednika Startup Weekenda iz cijelog svijeta, a u tome im možemo pomoći i mi.

Ulazak među 15 najboljih bira se glasanjem putem Facebooka koje traje do srijede. Ako želite glasati za ove informatičare možete to uraditi ovdje. Potrebno je najprije lajkati stranicu Startup Weekanda a zatim vas automatski prebacuje na glasanje i desno pored našeg videa potrebno je kliknuti na dugme VOTE. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak