Pješaci ne smiju koristiti tunel i most na Ciglanama

Radiosarajevo.ba
Pješaci ne smiju koristiti tunel i most na Ciglanama

Tunel na Ciglanama i obližnji most, koji ovo naselje veže s Velešićima, pješaci ne smiju koristiti, otkrila je Alma Zilić iz Direkcije za ceste Kantona Sarajevo.
Iz Ministarstva saobraćaja KS navode da ove godine zbog nedostatka para nisu planirali postavljati upozoravajuću signalizaciju u blizini tunela i mosta. „Početkom naredne godine i u sklopu radova na Prvoj transverzali planiramo adekvatno obilježiti prilaze. Na taj način ćemo na vrijeme upozoriti građane na opasnost.“

„Ovaj gradski put, koji je nekada davno rađen, nikada u potpunosti nije završen. U tunelu nije predviđena gradnja širih trotora za pješake. Postojeći trotoari, koji nemaju adekvatnu širinu, koriste se isključivo za čišćenje i održavanje puta“, kazala je Zilić.

Prema njenim riječima, mimoilaženje pješaka koji idu u suprotnom smjeru, može biti kobno i izazvati težu saobraćajnu nesreću.

„To je mjesto gdje neko uvijek može nastradati. To je zona gdje vozači, naročito strani državljani, ne očekuju pješake“, istakla je Zilić u izjavi za Dnevni avaz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak