Pješačenje za Srebrenicu (INTERVJU)

Radiosarajevo.ba
Pješačenje za Srebrenicu (INTERVJU)
Haris, Damir i Meho; foto: Velija Hasanbegović za radiosarajevo.ba
Noseći u ruksacima samo najnužnije stvari i hranu za jedan dan, obuveni u obične tene i bez prethodno dogovorenih prenočišta, trojica sarajevskih studenata krenula su u subotu na devetodnevno pješačenje do Srebrenice.

Plan im je da tamo stignu do 11. jula kako bi prisustvovali obilježavanju 15. godišnjice od zločina nad Srebreničanima.

Haris Jusufović, student 4. godine Odsjeka za dizajn na ALU, te diplomanti Fakulteta za sport i tjelesnu kulturu Damir Halilović i Meho Brkić rekli su za RadioSarajevo kako namjeravaju kretati se neobilježenim prirodnim terenima, izbjegavati ceste i urbana naselja.

Prilikom polaska na marš dug 250 kilometara, ispred sarajevskog DIF-a su ih ispratile kolege i prodekan za nastavu MunirTalović, koji je naglasio kako je poduhvat veoma kompliciran, usljed skromne opreme, neobilježenog terena i nedostatka smještaja.

U namjeri da na taj način obilježe petnaestogodišnjicu najvećeg masakra u Evropi nakon 2. svjetskog rata, ova trojica momaka vođeni su isključivo svojim srcima. RadioSarajevo im želi siguran put.

Poslušajte razgovor za RadioSarajevo koji je obavljen dan uoči polaska.

{audio}http://www.radiosarajevo.ba/images/media/mp3/srebrenica_intervju.mp3{/audio}

Na Twitteru RadioSarajeva redovno možete čitati utiske i događaje s ovog putovanja koje nam dostavlja Haris Jusufović



radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak