Photoshopom ususret popisu: 'Bošnjak prije svega'

Radiosarajevo.ba

Kampanju Koalicije 'Jednakost', Građanin/ka prije svega, nepoznati počinilac je na društvenoj mreži Facebook odlučio izmanipulisati i zbuniti posjetioce stranice.

Naime, fotografije iz navedene kampanje osvanule su obrađene u Photoshopu, a osobe koje su se fotografisale sa natpisima Bosanac i Hercegovac prije svega, Vjera mi je Island i Ja sam za BiH bez diskriminacije osvanuli su s izmijenjenim natpisima: Vjera mi je islam, Ja sam Bošnjak, Bošnjak prije svega.

Na izmijenjenim fotografijama zadržana su imena i prezimena fotografisanih osoba, a nigdje nije navedeno da su fotografije izmijenjene.

Portal Radiosajarevo.ba je kontaktirao Damira Dajanovića iz koalicije "Jednakost" koji nam je rekao da je ovo pokušaj sabotiranja njihove kampanje.

"Naš stav je da te neke struje imaju problem sa tim što mi radimo, koje bi najrađe da se građani ne mogu izjasniti kako hoće. Ima veliki broj ljudi koji se ne identifikuje, u ovom slučaju, sa kolektivnim bošnjačkim identitetom i ovaj način je pokušaj sabotiranja naše kampanje. Mi smatramo da je to zaista nevjerovatno, nismo znali da mogu tako nisko pasti. Mi smo to prijavili i te fotografije koje su oni photoshopirali su već skinute sa Facebooka. Ne znamo zašto bi neko u ovoj zemlji imao problem s našom borbom protiv diskriminacije, za našu zemlju u kojoj su svi građani ravnopravni."

U fotogaleriji pogledajte o čemu se radi.

Vezano:
Koalicija 'Jednakost': Izaći iz diktature konstitutivnih naroda

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak