Pazarić: Saša Papac otvorio zabavni park za djecu

Radiosarajevo.ba

Mali zabavni park za najmlađe korisnike, danas je svečano otvoren u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidna lica Pazarić. 

Projekt su finansirali fudbalski reprezentativci naše zemlje u saradnji s Fondacijom Our Kids (UG Naša djeca), kazala je Agenciji Fena referentica za odnose s javnošću Zavoda Pazarić Sabina Čajić, a prenosi portal manjine.ba.

Vrijednost projekta je oko 10.000 KM, od čega su reprezentativci osigurali 5.000, Fondacija Our Kids 2.000 i Zavod Pazarić 3.000 KM.

Na otvaranju parka za mališane prisutni su bili predstavnici Our Kidsa iz Mostara i Londona, te bivši nogometni reprezentativac BiH Saša Papac.

''Udruženje Naša djeca u proteklih nekoliko mjeseci kontinuirano pomaže našim najmlađim korisnicima i kroz donacije i volonterski rad'', kazala je Čajić dodavši da ovaj park za najmlađe korisnike znači puno jer će se oni moći igrati i to će uljepšati njihovo djetinjstvo.

Park se nalazi u neposrednoj blizini Drugog paviljona gdje su smješteni najmlađi korisnici Zavoda i opremljen je većom ljuljačkom, dvjema klackalicama i toboganom. Park je prilagođen osobama s posebnim potrebama.

Najmlađi korisnici su za goste pripremili i zabavno plesni-muzički performans, prenio je portal manjine.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak