Parkiranje u gradovima: pauk jedina kazna (AUDIO)

Radiosarajevo.ba
Parkiranje u gradovima: pauk jedina kazna (AUDIO)

Nepropisno parkiranje na trotoar (foto:radiosarajevo.ba)

Nakon što je Parlament BiH usvojio Zakon o saobraćaju u kojem je propustom izostala kaznena odredba 14 u članu 238, koja se tiče nepropisnog parkiranja, vozači su shvatili da svoje automobile mogu ostavljati gdje hoće.

Vijest da nema više kazni od 40 KM za nepropisno parkiranje prostrujala je među vozačima brzinom svjetlosti, a mnogi su ovu situaciju počeli koristiti.

Stvari stoje ovako: Ako se prakirate na trotoaru, autobusnom stajalištu ili drugim proširenjima, kaznu od 40 KM nećete dobiti, ali postoji realna mogućnost da vaš auto podigne pauk. Naime, pauk je ovlašten na uklanja automobile koji onemogućavaju izvođenje saobraćaja. Takođe, pauk smije djelovati ukoliko je auto parkiran blizu znaka za zabranu parkiranja.

Još jedan nepropisno parkirani auto u istoj ulici (foto:radiosarajevo.ba)

Ovih dana paukova je sve više na ulicama Sarajeva, pa je RadioSarajevo kontaktirao inspektora MUP-a KS Željka Klisaru koji nam je rekao:

{audio}http://www.radiosarajevo.ba/images/media/mp3/klisara_pauk.mp3{/audio}

Vezano:
Novi Zakon o sigurnosti saobraćaja ne podrazumijeva "pauke"

Smotaj još malo

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak