Park ukrasio Sarajevo sa novih 30 000 cvjetova

Radiosarajevo.ba

Cvjetne gredice na zelenim površinama u Kantonu Sarajevo ukrašava novih 30.000 komada sezonskog jednogodišnjeg cvijeća, koje su radnici preduzeća "Park" tokom zime proizveli i uzgajali u rasadnicima u Nedžarićima i Sokolović Kolonije.

Ukrašenim i uređenim cvjetnim gredicama mogu se pohvaliti i općina Centar i Novo Sarajevo, Novi Grad, kao i Ilidža, a i Vogošća. Samo preko 8.000 komada sezonskog jednogodi?njeg cvijeća ukraš ava osam prekrasnih cvjetnih gredica u banjskim parkovima na Ilidž i uz fontanu u centralnom dijelu parka. S istim brojem cvjetova može se pohvaliti i cvjetna gredica "igra krugova" na površini u Malom parku preko puta zgrade Predsjedništva BiH. 

Od jučer 7.000 novih cvijetova ukrašava i prostore uz staze za šetnju u RZC "Pionirska dolina" i zoo vrt. Preostali broj cvijeća zasađen je u žardinjere i manje površine na raznim lokacijama u Sarajevu.

U narednim danima planirana je i sadnja još 20.000 komada cvijeća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak