Otvorenje dvorane tek naredne godine

Radiosarajevo.ba
Otvorenje dvorane tek naredne godine


Izgradnja dvorane na Grbavici, iako je odrađen veliki dio posla, neće biti gotova do kraja ove godine.

Sportska dvorana na Grbavici bit će treća po veličini u Kantonu Sarajevo, a cjelokupan projekt će koštati oko sedam miliona KM.

"Građevinski radovi će vjerovatno biti završeni ove godine, ali ne možemo očekivati da je uspijemo i opremiti jer nam za to treba 1,5 miliona maraka. Od čitave opreme ugovoreni su samo podovi, za ostalo ćemo ipak morati malo sačekati. Vremenski bi nam trebala najviše četiri mjeseca, samo u slučaju da imamo sve pare, kazao je za Oslobođenje načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.

Kako je istakao Koldžo, radovi su u završnoj fazi gdje će biti riješeno probleme podnog grijanja, nakon čega slijedi ugradnja opreme

"Sada smo u završnoj fazi gdje ćemo riješiti i podno grijanje, nakon čega slijedi ugradnja opreme. Ostalo je da se determiniše s obzirom na nove trendove da li je najbolje rješenje već predviđeni pod, parket ili DLV, svaka od ovih opcija ima svoje vrline i mane, a potrebno je naći ono što najviše odgovara multifunkcionalnoj dvorani", kazao je Koldžo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak