Otvorena izložba mladih s umanjenim sposobnostima

Radiosarajevo.ba
Otvorena izložba mladih s umanjenim sposobnostima

Izložbu ručno rađenih radova mladih s umanjenim sposobnostima NVO altruista Svjelo u auli Velike sale Općine Stari Grad, otvorio je danas načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Radovi koji su predstavljeni danas na Izložbi uživo napravljeni su u kreativnoj radionici ArT LiNe, koja je realizovana u okviru projekta Zajedno, stvaramo jednake šanse, upoznajemo i volimo naš Stari Grad. Od maja do septembra održane su 32 kreativne radionice na kojima je izrađeno mnoštvo ručno rađenih među kojima su svilene marame, slike na staklu, ukrasni ramovi, ukrasne šolje, svijećnjaci, mirisni sapuni i svijeće, kutijica za nakit, magneti, ogrlice, čestitke, bojane figure.

Izložba će trajati tri dana i paralelno će biti održane i radionice na kojima će učestvovati mladi s umanjenim sposobnostima.

Cilj projekta Zajedno, stvaramo jednake šanse, upoznajemo i volimo naš Stari Grad, u sklopu kojeg je održana i ova izložba, je poboljšati socijalnu uključenost osoba s umanjenim sposobnostima i građanski aktivizam.

Planirano je da se u okviru projekta za 74 osobe sa i bez umanjenih sposobnosti realiziraju 174 edukativne radionice kroz programe: škola fotografije, škola ekologije, škola planinarstva, art kreativne radionice, društvene aktivnosti, te organiziraju ekološke akcije, planinarski izleti, prodajne izložbe fotografija i ručnih radova.

Ova radionica i izložba realizovane su u sklopu UNDP-ovog projekta Jačanje lokalne demokratije/demokracije III-LOD III kojeg finansira Evropska Unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura, saopćeno je iz Press službe Općine Stari Grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak