Otvoren privremeni azil kod Bihaća

Radiosarajevo.ba
Otvoren privremeni azil kod Bihaća

Privremeno sklonište za napuštene životinje na lokaciji Gorjevac kod Bihaća u petak je zvanično započelo s radom. Ukupna vrijednost ove investicije je 65.000 KM, a sklonište je kapaciteta 100 jedinki i ima nešto više od 30 boksova, koji će u potpunosti ispunjavati standarde zaštite i brige za napuštene životinje, gdje će im biti obezbijeđena hrana, sterilizacija i kastracija, te liječenje.

Načelnik Opštine Bihać Albin Muslić je prilikom otvaranja naglasio da je za funkcionisanje azila ove godine potrebno oko 221.000 KM, a da je Opština Bihać u ovogodišnjem budžetu za tu svrhu osigurala 70.000.

"Ovo je bio prioritet od mog izbora na dužnost općinskog načelnika", kazao je Muslić.

Kako je naglasio načelnik Muslić, predstojeće vrijeme treba na najbolji način iskoristiti kako bi se ljudi educirali, te kako bi se podizala svijest o humanom odnosu prema kućnim ljubimcima, koji su jedan od izvora problema.

On je dodao da je Bihać od danas sigurniji grad:

"To će nam omogućiti da postepeno, uz uključenje medija, obrazovnih ustanova i prijatelja životinja, a posebno uz društveno odgovorno ponašanje naših građana, rješavamo problem pasa lutalica", kazao je Muslić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak