Ostala su još dva dana za prijave na regionalnu školu kreativnog dokumentarnog filma ACTive!

Radiosarajevo.ba
Ostala su još dva dana za prijave na regionalnu školu kreativnog dokumentarnog filma ACTive!

Pravo Ljudski podsjeća da su ostala još samo dva dana do zatvaranja poziva za ACTive 25. juli!

Škola kreativnog dokumentarnog filma ACTive je regionalna inicijativa balkanskih festivala dokumentarnog filma Pravo Ljudski (Sarajevo), DokuFest (Prizren) i MakeDox (Skopje), koja se već drugi put za organizuje uz podršku Nacionalnog fonda za demokraciju. 

ACTive je otvoren za sve mlade ljude iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Srbije u dobi od 18 do 22 godine, s izraženim interesom za dokumentarni film.

ACTive #2 je nastavak raznolikog, neformalnog obrazovnog programa koji potiče mlade ljude da moć slika koriste u svojim susretima s društvenim stvarnostima u svom okruženju. Škola će se i ovaj put održati na Kosovu, u historijski značajnom, slikovitom Prizrenu od 27. augusta, do 10. septembra 2015. godine. Nakon procesa selekcije, 16 mladih autora i autorica biti će odabrani i pozvani da zajedno stvaraju i razmjenjuju iskustva, pod vodstvom iskusnih filmskih umjetnika i umjetnica iz različitih dijelova svijeta. Učesnici i učesnice će proći kroz kreativne procese pisanja, istraživanja, razvijanja i produkcije kreativnih dokumentarnih filmova, upoznavajući se s raznim aspektima režije, rada s kamerom i zvukom, montaže kao i postprodukcije slike i zvuka. 

Kriteriji za prijavu 

- Imaš 18 – 22 godine; 

- Porijeklom si iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kosova ili Srbije; 

- Možeš komunicirati na engleskom jeziku; 

SVE TROŠKOVE UČEŠĆA (putovanje, hranu i smještaj) SNOSE ORGANIZATORI. 

ACTive  #2  je  otvoren  svima,  no,  posebno  ohrabrujemo da  se  prijave  mladi  ljudi  koji  ne pohađaju visoko-školske ustanove te dolaze iz manjih gradova i ruralnih sredina. 

Više informacija na http://pravoljudski.org/.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak